Diastema Tedavisi

Diastema dişlerde görülen “diş açıklığı“dır. Hem çene hem dişleri ilgilendiren bir durum olan diastemanın birçok sebebi vardır. En yaygın görülen sebebi; diş boyutlarının çeneye göre küçük olmasıdır. Ön dişlerde eksiklik olması ya da dişeti ameliyatları da diş aralanmalarına sebep olabilir.

Diastema tedavi yöntemleri

Diş arası boşlukları estetik açıdan rahatsız edici bir durumdur ve kişiler konuşurken bazı sıkıntı ve zorluklar ile karşılaşabilirler. Bu dişler arası boşluklardan ses gelebileceği gibi dilin dişler arasına girerek zarar görebilme ihtimali de yüksektir. Dilin sürekli boşluğa gelmesi zamanla dişlerin arasının açılmasına neden olur ve görüntü anlamında da rahatsızlık duymaya başlanır.

Diş arası boşluklarının kapatılması için gerçekleştirilen tedavi yöntemleri nelerdir?

Kompozit Vener: Diş aralarını kapatmak için uygulanan birçok yöntem arasında uygulaması en pratik ve yaygın olanı kompozit uygulamalardır. Dişler arasında görülen çok aşırı olmayan boşluklar kompozit dolgu materyalleri ile düzeltilebilir. Tek seansta uygulanabilen bir yöntemdir. Kompozit dolgu uygulaması yapıldıktan sonra hastaların diş bakımına çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle uygulamadan sonraki birkaç gün çay kahve tüketimini azaltılmalıdır.

Porselen Lamina: Çok ileri olmayan kapanış bozukluklarında porselen laminalar ile diş aralıkları kapatılabilir. Dişlerin kesilmeden sadece ön yüzlerinin 0.3-0.7 mm inceltilerek, yapıldığı sağlam diş dokusunun en az kaybedildiği yöntemdir. Bu inceltilen alana porselen diş laminaları yapıştırılır. 2-3 seansta tedavi tamamlanmaktadır.

Ortodontik Tedavi + Porselen Lamina: Orta derecedeki kapanış bozukluğu olan kişilerde kısa süreli ortodontik tedavi ile lamina uygulamaları kombine edilebilir. Böylece tedavi süresi kısalabilir.

Ortodontik Tedavi: İleri derecedeki kapanış bozukluğu olan kişilerde ortodontik tedaviler gerekebilir. Bazı kapanış bozukluklarında çene ameliyatı da gerekebilir. Kalıcı bir çözümdür; fakat tedavi süreci uzun olabilir.

Dudak dolguları: Diş tedavilerine ilave olarak; plastik tedavi veya dermatologlar tarafından yapılan dudak dolguları ve botoks uygulamaları ile kapanış bozuklukları tedavi edilebilir.

Diş Eti Çekilmesi (Periodontitis)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Eyvah sevgilimin ağzı kokuyor

Cts Haz 25 , 2022
Ağzınızın kokmaması için özen gösterebilir ya da önlemler alabilirsiniz. Ancak sevgilinizin, patronunuzun ya da iş arkadaşlarınızın ağzı kokuyorsa… Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Diş Hekimi Özlem Acar size bu durumda yardımcı olabilecek birkaç öneride bulunuyor; Ağzında koku hissettiğiniz kişiye naneli bir sakız çiğnemesini önerin. Nazik olmak istiyorsanız ilk […]
Eyvah sevgilimin ağzı kokuyor

Recent Post