Ağız Kokusunu Önlemek Elinizde!

Ağız ve diş sağlığının işlevsel ve estetik fonksiyonelliğinin korunması için yapılması gereken en önemli faktör düzenli ve doğru bir şekilde ağız bakımının yapılmasıdır. Tam donanımlı bir ağız bakımı için diş fırçalamanın yanı sıra, diş ipi ve ağız bakım suyundan da yararlanılması gerekir.

diş sağlığı ağız kokusu ile ilgili görsel sonucu"
Ağız kokusu çekmek zorunda değilsiniz..

Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun ağız ve diş bakımı hakkında şunları söyledi:

Ağız bakım suyu diş fırçasının yetişemediği bölgelerde derinlemesine hijyen sağlarken, bakteri odaklı ortaya çıkabilecek birçok diş hastalığının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Genellikle nefesi tazelemek amacı ile başvurulsa da, günümüzde kişinin kullanım amacına yönelik birçok alternatif seçeneği ile komple ağız bakımını sağlayan ürün olarak adlandırılmaktadır. Ancak kronik olarak şiddetli ağız kokusu sorunları için mutlaka diş hekimine başvurulması önerilmektedir.

Bunun dışında bakteri plaklarına neden olan zararlı asitlere karşı koruma sağlayarak, ağız kokusu problemleri ile ilerleyen dönemlerde ciddi hastalıklara yol açabilecek bakteri plaklarının yok edilmesini sağlamaktadır. Fakat ağız ve diş sağlığının korunması için yalnızca diş fırçalamanın yeterli olmadığı gibi tek başına ağız bakım suyu da etkili hijyeni sağlamamaktadır.

Düzenli olarak günde 2 defa dişlerin fırçalanması, diş fırçasının ulaşamadığı yerler için diş ipinin kullanılması ve ek olarak hijyen kurallarını destekleyici, ağız bakım suyunun kullanılması gerekir. Ayrıca düzenli bakım ile beraber diş hekimi kontrollerinin aksatılmaması ve kişi için uygun ağız ve diş bakım ürünleri için doktorunuzun yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Çağımızın Hastalığı: Postür Bozukluğu

Cum Nis 7 , 2023
Temel anlamıyla postür; vücudun duruş şeklidir. Postür kişinin genetik özelliklerine, psikolojisine, mesleğine, içinde bulunduğu yaşam koşullarına göre değişmektedir. Postür (duruş) bozukluğu hayatın ileri dönemlerinde birçok sağlık sorununa yol açabilir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi  Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şeyhmus Kaplan, yaptığı açıklamada yaşam […]

Recent Post