İlk diş muayenesi

İlk diş muayenesinin ilk diş çıktıktan sonra yapılması (genellikle 6 ay – 1 yaş arasında) gerekmektedir. İlk diş hekimi ziyaretinin bu kadar erken başlamasının önemli nedeni, çocuklarınızı diş çürüklerinden korumaktır. Erken yaşta yapılan bu ilk muayenede; bebeklik döneminde dişlerin nasıl temizlenmesi gerektiği ve dişlerin çürümesini önlemek için neler yapılması gerektiği ebeveynlere anlatılır. Sonrasında sağlıklı diş gelişimi için kontrol randevuları düzenlenir.

Tedavi randevularına gelirken çocuğunuzu anne-baba olarak sizlerin getirmesi daha sağlıklı olacaktır. Tedavi randevusuna geldiğinde çocuğun karnı tok olmalıdır. Diş tedavilerini çok uyumlu olarak yaptıran çocuklar, yoruldukları ve sıkıldıkları zaman bir anda çok uyumsuz olabilirler. Bu durum, sonraki randevularını da olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle çocuklarınıza ve hekiminize daha çok işlem yapılması yönünde ısrar etmeyin.

Çocuğunuz tedavi olurken ona “acıyor mu? yoruldun mu?” gibi motivasyonlarını bozabilecek sorular yöneltmeyin. Tedavi öncesinde çocuğunuza “korkma, hiç acımayacak” gibi cümleler kurmayın. Bu tür cümleler çocukların bilinçaltında acıyabileceği fikrini doğurabilir. Çocuğunuza diş randevusundan sonra hediye ile ödüllendirmeyin. Ödüllendirme çocuğunuzun işlemi zor bir işlem olarak algılamasına neden olur. Çocuğunuza geçmişteki diş hekimi koltuğundaki iyi veya kötü deneyimlerinizden bahsetmemeniz daha yararlı olacaktır.

Çocuğunuza; eğer doktora gitmezse dişlerinin daha çok çürüyeceği ve sonrasında iğne yapılıp çekilmek zorunda kalabileceği gibi korkutucu cümleler kurmayın. Çünkü tüm bu korkuttuğunuz işlemler bir gün çocuğunuzun gerek duyabileceği tedaviler olabilir.

Diş hekiminin dişlerine bakmaktan başka hiçbir şey yapmayacağı konusunda da çocuğunuza söz vermeyin. Bırakın çocuğunuz ve hekimi ilk randevu için yapılacaklara beraber karar versinler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Koltuk Altı Kararması, Beyazlatma Yolları

Cum Tem 22 , 2022
Koltuk altlarında estetik görünmeyen koyu renkte lekelere sahipseniz bunu önlemek için ev ortamında çeşitli doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Koltuk altı koyulaşması genellikle alkol bazlı deodorantlar, parfümler, aşırı kilo, tıraş esnasında oluşan tahrişler ve epilasyon kremleri gibi etkilerden oluşur. Koltuk altı beyazlatma ve rengini açma için en sık tercih edilen ve en […]
koltuk altı beyazlatma

Recent Post