Saçları Nemlendiren Bitkisel Yağlar

Yazın sıcaklardan nem kaybına uğrayan saçlarınızın eski sağlığına ve canlılığına kavuşması, daha parlak görünmesi için saçları nemlendiren bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Ayıca saçlarınızın uçlarında kırıklar varsa ya da kuru saçlara sahipseniz bitkisel yağları saç uçlarınıza uygulayarak da bu sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Saçları Nemlendiren Bitkisel Yağlar

Susam Yağı

Susam yağını Hindular masaj ve saç bakımlarında kullanmaktadırlar. Susam yağının saçta kullanıldığında kelliği önlediği ve kepeği önlediği bilinmektedir. Eğer saç deriniz kuru ise saçlarınıza ve kafa derinize bu yağ ile masaj yapmalısınız.

Susam yağı etkili bir antioksidandır. Saçlarınızı vitamin ve mineral açısından besler ve antibakteriyal yapısı ile sağlıklı olmasını sağlar. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız kuru saç derisine sahipseniz saçlarınızın nemlenmesi ve daha sağlıklı olması bu yağlardan kullanmalısınız.

Keten Tohumu Yağı

Keten tohumu yağının çok fazla kullanım alanı vardır. İçinde Omega 3 olduğu için saçlarınız için kullandığınızda saçlarınıza bakım yapar ve saçlarınızın nemlenmesini sağlar. İsterseniz keten tohumu yağını direk olarak saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Keten tohumu yağının içinde E vitamini, zamk, protein ve iyot gibi içerikler de bulunmaktadır.

Keten tohumunun yağının özelliği çok fazla yağlı olmamasıdır. Bundan dolayı eğer saçlarınız kolayca kırılıyorsa gönül rahatlığı ile bu yağı kullanabilirsiniz. Saçlarınızın uçlarına da güvenli bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Badem Yağı

Saç bakımı deyince akla en çok gelen yağlardan birisi de badem yağıdır. Badem yağının çok tercih edilmesindeki en önemli faktör uygun fiyatlı olmasıdır. Fakat bunun yanında saçlar içinde çok etkilidir özellikle saçların ucundaki kırıkları onarma ve saçların pürüzsüz olmasını sağlama konusunda etkilidir. Ve çok kabarık saçların daha sakin görünmesini sağlamaktadır. Badem yağı, saç derisini yatıştırır ve nemlendirir.

Neem Yağı

Neem yağı maun familyasından bir ağaçtan elde edilmektedir. Neem yağı çok bilinmemektedir. Fakat saçlar için çok faydalıdır ve saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Neem yağını doğal ürünleri satan yerlerden kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Neem yağının içinde Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 bulunmaktadır. Ve antiseptik olarak etkili olan bir limonoid olan Azadirachtin içerir. Neem yağı özellikle saçın nemlenmesine kuruluğa, kaşıntıya, kepeğe, sedefe, saç kaybına, bitlerin temizlenmesine iyi gelmektedir.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının saçlara ne kadar iyi geldiğini duymayan yoktur. Hintli kadınların saçlarının sağlıklı ve güzel görüntüsünün arkasındaki yardımcıdır. Saç için çok faydalı olan bu yağ ile saçlarınız beslenir, parlar ve onarılır. Saçlarınızı nemlendirir. Hindistan cevizi yağını saçınızı ve kafa derinizi yıkamadan saçlarınıza önce uygulayabilirsiniz. Saç derinize iyice etki etmesi için yağ ile masaj yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı anti- bakteriyel özelliklere sahip olduğu için saç derisinde görülen kepek, seboreik dermatit ve kaşıntıya karşı etkilidir. Saç deriniz çok yağlıysa Hindistan cevizi yağı yerine Hindistan cevizi sütü tercih edebilirsiniz.

Bitkisel Yağlar Saçlara Nasıl Uygulanmalıdır

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, anti bakteriyel ve antimikrobiyal içeriklidir ve bu sebeple kafa derisini yatıştırır. Saçlarınızdaki kepeği azaltır. Saçlarınız nemlenir ve parlak bir hal alır ve saçlarınızdaki uzamayı hızlandırır. Lavanta yağı saçlarınızı besleyerek hızlı bir şekilde uzamasını sağlar. Saçlarınızı besleyerek saçlarınızdaki dökülmenin önüne geçer. Ve saçlarınızda meydana gelecek kırıkları önler.

Lavanta yağını saçınıza doğrudan sürebilirsiniz. Yapmanız gereken bir miktar lavanta yağını saç diplerinize masaj yaparak uygulamaktır. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı güzelce durulayıp doğal içerikli bir şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Nar Çekirdeği Yağı

Nar çekirdeği yağının içinde bol miktarda antioksidan vardır. Ve kuru saçların kullanımına uygundur. Saçlarınız yıpranmış durumdaysa saçlarınızı onarır ve parlaklaştırır. Ve nar çekirdeği yağı hücre yenileyici ve gençleştirici özelliktedir.

Nar çekirdeği yağını bir miktar elinize alın. Avucunuzu ovalayarak yağın ısınmasını sağlayın. Saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak yağı saç derinize iyice yedirin. Bir süre saçınızda bekletiniz sonra saçlarınızı doğal bir şampuan ile yıkayınız.

Hint Yağı

Hint yağı Hint bitkisinden elde edilmektedir. Bu yağı kullandıktan sonra saçlarınız çok daha bakımlı ve sağlıklı görünecektir. Hint yağının hücre yenileme özelliği vardır. Yağ saç derisine masaj yaparak uygulandığında kan dolaşımı artar. Bu yağ düzenli bir şekilde kullanılırsa saçlarınız hızlı bir şekilde uzayacaktır. Hint yağı çok yoğun bir yağ olduğu için suyla seyreltilerek kullanılması tavsiye edilir.

Hint yağını saçlarınıza uygulamak için elinize bir miktar Hint yağını almalısınız. Saç ve saç diplerinize masaj yaparak yağı sürmelisiniz. Ve saçınızda yarım saat kadar yağı beklettikten sonra saçınızı durulayınız. Hint yağı yoğun kıvamlı olduğu için saçtan zor arındırılabilir. Bundan dolayı fazla yağ kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Bitkisel Yağlar Saçlara Nasıl Uygulanmalıdır?

Saçlarınızın daha sağlıklı olması ve saçlarınızı nemlendirmek için yukarıda saydığımız yağlardan birini tercih ederek saç diplerinizden uçlarına doğru sürebilirsiniz. Saç deriniz çok kuru ise bu işlemi yapmalısınız. Yağlı saç derisine sahipseniz saç diplerinize uygulamayınız. Saç derinize yağı sürdükten sonra biraz bekletip saçlarınızı doğal içerikli bir şampuan ile yıkayabilirsiniz.

Saç uçlarınızda kırıklar varsa saçlarınızı şampuanladıktan sonra birkaç damla yağı saç uçlarınıza sürebilirsiniz. Eğer çok kuru ve donuk saçlara sahipseniz tercih ettiğiniz bir yağdan iki veya üç damla avucunuza koyabilir, ellerinizi ovuşturduktan sonra da ellerinizi saçlarında dolaştırabilirsiniz.

Saçlarınız yağlı ise bir başka tavsiye de yağı doğal aloe vera jeliyle eşit miktarda karıştırıp saç derinize uygulamaktır. Bu şekilde karışım çok yağlı olmayacak hem saçınızı nemlendirecek hem de beslenmesini sağlayacaktır.

Bu yağların bir diğer kullanım şekli de kullandığınız maske, şampuan veya doğal boyalara ilave etmektir.

Saçları nemlendiren diğer aromatik bitkisel yağlar ve faydaları;

Jojoba yağı hem yağlı hem de kuru saçlara sahip olanlarda kullanabilir. Saçları nemlendirir ve saçların yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olur.

Avokado yağı, vücut içinde kullanılabilen çok iyi bir nemlendiricidir. Vitaminler açısından zengindir. Saçlar için kullanıldığında da saçları nemlendirir.

Argan yağı, saçları besler sağlıklı olmasını sağlar. Saçı kökünden besler, nemlendirir ve kırılmaları azaltır.

Sedir ağacı yağının, antifungal ve antibakteriyel özelliği vardır. Saç derisini harekete geçirir ve saçların hızlı bir şekilde büyümesini sağlar ve saç dökülmeleri azaltır.

Papatya yağı, saçlarınıza parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Böylece saç derisini rahatlatır.

Adaçayı yağı, saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlar. Saçlarınızı güçlendirerek kırılmamaları azaltır.

Kekik yağı, saçlı deriyi uyararak saç büyümesini uyarır, saç dökülmesini azaltır.

Nane yağı, uygulandığı yerde dolaşımı hızlandırır karıncalanma hissine neden olur. Kan dolaşımı arttığı için saç uzamasını hızlandırır. Saçlarda meydana gelecek yağlanmayı azaltır.

Biberiye yağı, kökleri uyararak saç derisinde dolaşımı arttırır. Saç büyümesini hızlandırır ve saçları kalınlaştırır. 

Çay ağacı yağı, etkili bir anti bakteriyel ve antimikrobiyaldir. Saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlar ve kepek sorununu azaltır.

Ylang Ylang yağı, kuru ve kırılgan saçlara sahip olanların kullanımına uygundur. Kafa derinizde sebum üretimini arttırır ve saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlar.

Bacak Çatlakları İçin Bitkisel Tedavi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Uzun süre beyaz kalan daha parlak dişler

Cum Tem 30 , 2021
Dişler estetik görünümünüzün önemli bir parçasıdır. Yediğiniz ve içtiğiniz yiyecekler dişlerinizde yüzey lekelerine neden olabilir ve zamanla dişlerde sararmaya sebep olabilir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, uzun süre beyaz kalan dişler için, daha parlak bir gülümsemeye sahip olmanız için size yardımcı olacak bazı ipuçları paylaştı. 1. Leke bırakan yiyecek ve içeceklerden […]
beyaz dişler

Recent Post